HISTÒRIA DEL CLUB

La Unió Deportiva Pineda va sorgir de la fusió de 3 entitats de la vila: Club Ciclista, Club de Bàsquet i Club d’Escacs. Era l’any 1952. Poc més tard s’hi afegiria la secció recreativa donant el nom definitiu a l’entitat: Unió Deportiva i Recreativa Pineda (UDR Pineda).

Oficialment, però, no va ser fins el 1954, quan van ser aprovats els estatuts , que la UDR va començar la seva tasca en els diferents camps: activitats esportives, recreatives i lúdiques. La festa de Sant Joan de l’any 1954 és la primera manifestació oficial de l’entitat.

Des d’aleshores s’ha passat per moments difícils (econòmica i esportivament parlant) però també per etapes de glòria que van mantenir el nom de Pineda en boca de tots els aficionats al bàsquet estatal.

Durant 8 temporades seguides (des de la 1971-72 fins la 1978-79) el club es va mantenir en la 1ª divisió de la lliga estatal, amb un 4art lloc molt meritori i espectacular la temporada 1976-77, darrera els 3 grans del bàsquet: Real Madrid, Barça i Joventut.

pistaCanRibera

Pineda és un poble de bàsquet i aquí han nascut grans jugadors d’entre els que cal destacar la figura del “Nino” Buscató, que va jugar amb la UDR les temporades 1955-56 i 1956-57, abans que el fitxés el Barça.
No és possible reproduir en aquest espai tots els noms d’aquelles persones que, d’una manera o altra, van formar part del nostre club: Presidents, Juntes Directives, Entrenadors, Jugadors, Aficionats, Promotors... A Tots ells els devem però que la UER Pineda segueixi endavant, engrescant al jovent a continuar amb la tasca iniciada ja fa tants anys.

pistaPavello

Al llarg de tots aquests anys el club ha jugat en 4 pistes diferents:

  • Fins la temporada 1959-60 a la pista de Can Ribera (actualment C/ Bertomeu 70)
  • Després i fins l’any 1969 a la plaça del Mercat (actualment la plaça Espanya, on encara és el punt de trobada del jovent que hi va a diari a jugar a bàsquet)
  • Posteriorment i durant 2 temporades es va jugar en una nau industrial, cedida per Tallers Comas, mentre es construïa l’actual pavelló.
  • Finalment, en l'actual pavelló del C/ Barcelona que es va estrenar el 24 d’octubre de 1971 i que porta el nom d'una de les grans figures del bàsquet, en "Nino" Buscató.
pistaTallersComas
pistaMercat